تولید گوشت مرغ در کشور برمدار ثبات و روی ریل صادرات

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی:

از یک سال پیش تاکنون تولید گوشت مرغ در کشور از ثبات برخوردار شده و روی ریل صادرات قرار گرفته است.

کد خبر : ۱۶۶۱۱۲

به گزارش ایبنا، علی ابراهیمی گفت: در یک سال گذشته میزان تولید و قیمت گوشت مرغ در کشور فاقد نوسان بوده و این امر بیشتر به برنامه ریزی در ابتدای سال گذشته، رفع نواقص، همت مثال زدنی تولیدکنندگان و مواردی از این دست مربوط می‌شود.

وی اظهارداشت: خوشبختانه در زمان حاضر نه تنها نیاز کشور به گوشت مرغ در حال تامین است بلکه از ابتدای امسال تولید گوشت مرغ مازاد بر مصرف نیاز جامعه روی ریل صادرات هم قرار گرفته است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: اواخر سال ۱۴۰۱ و ابتدای سال ۱۴۰۲ در خصوص تامین نهاد‌های مهمی مثل جوجه یک روزه و کنجاله سویا مشکل جدی پیش آمد، اما با تغییر جهتی که در برنامه ریزی انجام دادند این مشکلات رفع شد.

وی افزود: در حال حاضر نه در مورد کنجاله سویا نه در مورد جوجه یکروزه و نه در مورد دانه ذرت هیچ مشکلی در مملکت وجود ندارد.

ابراهیمی بیان داشت: خوشبختانه تا چند ماه آینده این ذخایر به میزان کافی ذخیره سازی شده و تولیدکنندگان برای تامین نهاده‌ها برای تولید مشکلی ندارند.

وی عنوان کرد: سال گذشته از اواخر مرداد تا اواخر مهر تولیدمرغ سر به سر شد و از آبان میزان تولید نسبت به میزان مصرف فزونی گرفت و در دی و بهمن جوجه ریزی از ۱۵۳ میلیون قطعه در ماه فراتر رفت که این عدد در تاریخ مرغداری کشور تکرار نشده است.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: در حال حاضر ارزان‌ترین پروتئینی که در کشور در دسترس همگان بوده گوشت مرغ و تخم مرغ است.

وی افزود: از یکسال گذشته گوشت مرغ و بعد تخم مرغ دو منبع اصلی پروتئین در ارزان‌ترین قیمت خود هم نسبت به کالا‌های مشابه هم نسبت به قیمت در کشور‌های همسایه قرار دارند.

ابراهیمی بیان داشت: در شرایط کنونی که تولید بر مصرف غلبه کرده تولیدکنندگان در مرز سربه سر یا ضرر قرار دارند به همین خاطر تلاش بر اینکه بازاری در خارج کشور برای فروش مازاد مرغ تولید داخل پیدا شود.

وی عنوان کرد: صادرات ویژگی‌های خاصی دارد چرا که از نظر کیفیت محصول و بسته بندی باید به نحوی باشد که بتواند در بازار‌های خارجی با سایر محصولات مشابه رقابت کند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران گفت: هم اکنون برنامه ریزی تولید و صادرات توسط خود تولیدکنندگان، بخش غیر دولتی و شرکت‌های فعال این حوزه در حال انجام است.

وی با بیان اینکه صنعت پرورش طیور در کشور جز صنعت پیشرو ست، افزود:آنچه که در کشور اتفاق می‌افتد از نظر احداث سالن‌های پرورش و همینطور روش پرورش مرغ گوشتی به شکل صنعتی تفاوت خیلی جدی با سایر نقاط دنیا ندارد.

ابراهیمی با اشاره به اینکه ایران جزو تولیدکنندگان مطرح تولید مرغ در دنیاست، اظهارداشت: وقتی تصمیم خارج از خود سیستم تولید گرفته می‌شود این تصمیمات تا بخواهد اجرا شود برنامه ریزی را دچار اشکال می‌کند.

وی تاکید کرد: حاکمیت و دولت باید به این اطمینان برسند و این مسئله را به بخش تولید واگذار کنند تا تولیدکنندگان هم بتوانند در یک بازار مطمئن و یک رقابت سالم کار خود را به پیش ببرند.

مدیرعامل اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی ایران یادآورشد: تمام بنگاه‌های اقتصادی به منظور تولید، خلق ثروت و سوددهی فعالیت می‌کنند وقتی قیمت نهاده‌ها و قیمت تمام لوازم و تجهیزاتی که برای تولید احتیاج است ثابت نباشد بدون شک نمی‌توان توقع داشت که قیمت محصول نهایی همچنان ثابت بماند، ولی در مورد گوشت مرغ همه در جریان هستند که سال گذشته در اردیبهشت و خرداد قیمت هرکیلو گوشت مرغ بالای ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تومان بود در صورتی که امروز در میادین حول و حوش ۸۰ هزار تومان است.

 

منبع: تسنیم

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار کسب و کارها