نقش حیاتی سرمایه‌گذاری در رشد تولید و افزایش صادرات

عضو اتاق تهران مطرح کرد؛

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران گفت: سرمایه‌گذاری، نقش حیاتی در رشد تولید ناخالص داخلی، اشتغال و افزایش صادرات دارد.

کد خبر : ۱۷۲۸۷۳

به گزارش ایبنا، عباس آرگون در خصوص الزامات دستیابی به شعار «سرمایه‌گذاری برای تولید» گفت: سرمایه‌گذاری به‌عنوان یکی از مهم‌ترین ابزار‌های توسعه اقتصادی شناخته می‌شود که تأثیرات بسیار مثبتی بر رشد اقتصادی، درآمد، اشتغال، تولید ناخالص داخلی و ارزش پول ملی دارد و می‌تواند به کاهش تورم و رفع بسیاری از مشکلات اقتصادی کشور کمک کند.

عضو هیات رئیسه اتاق بازرگانی تهران بیان داشت: این عامل به‌ویژه در شرایط کنونی که کشور با چالش‌های مختلف اقتصادی روبه‌رو است، اهمیت بیشتری پیدا کرده است.

این کارشناس اقتصادی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری یکی از متغیر‌های کلیدی اقتصادی است که بر سیاست‌های مختلف تأثیرگذار است و افزایش آن موجب رشد بیشتر اقتصاد و بهبود شاخص‌های اقتصادی می‌شود، گفت: کشور‌های مختلف به دنبال جذب سرمایه‌گذاری برای رشد اقتصادی و افزایش توان صادراتی خود هستند و ایران نیز از این قاعده مستثنی نیست.

آرگون افزود: با وجود کمبود منابع مالی و کاهش میزان سرمایه‌گذاری در دهه اخیر، کشور نیازمند افزایش سرمایه‌گذاری برای تسریع روند توسعه اقتصادی است.

وی افزود: یکی از مهم‌ترین الزامات افزایش سرمایه‌گذاری، «امنیت سرمایه‌گذاری» است. بدون این مولفه، سرمایه‌گذاران تمایلی به سرمایه‌گذاری در بخش‌های واقعی و مولد اقتصادی ندارند. امنیت باید در دو سطح فیزیکی و حفظ ارزش پول برقرار باشد، زیرا تورم می‌تواند به کاهش ارزش سرمایه‌ها منجر شود. بنابراین، برای جذب سرمایه‌گذاری لازم است که شرایط اقتصادی کشور قابل پیش‌بینی باشد.

این کارشناس اقتصادی اظهار داشت: همچنین فراهم‌سازی زیرساخت‌های لازم یکی دیگر از پیش‌نیاز‌های ضروری است. علیرغم انجام سرمایه‌گذاری‌های مختلف در کشور، به دلیل ناترازی‌ها در بخش‌های مختلف، بخش زیادی از این سرمایه‌ها بلااستفاده باقی مانده است.

وی افزود: به‌ویژه ناترازی انرژی یکی از بزرگ‌ترین موانع پیش‌روی سرمایه‌گذاری است که موجب شده بسیاری از ظرفیت‌های موجود در کشور غیرقابل استفاده بماند. رفع این ناترازی‌ها به‌ویژه در صنایع حساس مانند فولاد و سیمان می‌تواند سرمایه‌گذاری‌های انجام شده را بازگشت‌پذیر کرده و به رشد اقتصاد کمک کند.

آرگون گفت: ثبات در قوانین و مقررات نیز یکی دیگر از پیش‌نیاز‌های مهم برای جذب سرمایه‌گذاری است. تغییرات پی‌درپی در قوانین می‌تواند ریسک سرمایه‌گذاری را افزایش دهد و سرمایه‌گذاران را به سمت بازار‌هایی با ریسک کمتر مانند طلا و ارز سوق دهد. بازار سرمایه به‌عنوان یکی از بهترین گزینه‌ها برای جذب منابع خرد مردم و هدایت آن به بخش‌های مولد اقتصادی مطرح است مشروط به اینکه از دخالت‌های دولت و قیمت‌گذاری دستوری جلوگیری شود.

وی افزود: در حال حاضر، مردم بیشتر به دنبال خرید طلا و ارز برای حفظ ارزش پول خود هستند و به دنبال سرمایه‌گذاری مولد نیستند، برای جلوگیری از این روند و هدایت سرمایه‌ها به بخش‌های واقعی و مولد اقتصاد، نیاز است که شرایط تورمی کنترل و ناترازی‌ها رفع شود تا مردم تمایل بیشتری به سرمایه‌گذاری در بخش‌های تولیدی داشته باشند.

آرگون بیان داشت: با فراهم کردن بستر‌های مناسب، رفع موانع و ایجاد جذابیت در بخش‌های تولیدی، می‌توان سرمایه‌گذاری را افزایش داد، تولید را رونق بخشید و رشد صادرات را شاهد بود. در غیر این صورت، سرمایه‌ها همچنان به سمت بازار‌هایی با ریسک کمتر همچون طلا، ارز، خودرو و مسکن خواهند رفت.

 

منبع: فارس

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *