معاملات بازار نوآفرین فرابورس به طور رسمی شروع شد

صبح امروز، 8 دی، آیین آغاز رسمی معاملات بازار نوآفرین فرابورس برگزار شد. هم‌زمان با این آیین نیز عرضه اولیه سهام اولین شرکت در تابلوی دانش‌بنیان این بازار انجام شد.

بازار نوآفرین فرابورس 2 تابلوی «دانش‌بنیان» و «رشد» دارد که تشکیل آن به پاییز سال گذشته بازمی‌گردد. در این مدت نیز سهام 5 شرکت در تابلوی رشد معامله شده است. این بازار امروز با عرضه اولیه سهام صنایع ارتباطی آوا، به‌عنوان اولین شرکت در تابلوی دانش‌بنیان، به‌طور رسمی آغاز به کار کرد.

بنابر اعلام فرابورس، درحال‌حاضر 9 شرکت در تابلوی دانش‌بنیان و 11 شرکت در تابلوی رشد پذیرش شده‌اند و 15 شرکت در صف بررسی پذیرش در این بازار هستند.

تمرکز بازار نوآفرین بر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی

«محمدعلی شیرازی»، مدیرعامل فرابورس ایران، در آیین افتتاح رسمی بازار نوآفرین فرابورس گفت خاصیت این بازار تمرکز بر شرکت‌های دانش‌بنیان و استارت‌آپی است.

به گفته شیرازی، حمایت از شرکت‌های درحال‌رشد با دامنه فعالیت متوسط، تأمین مالی کسب‌وکارهای نوپا، ایجاد بستری برای رشد و ارتقای شرکت‌ها، کمک به شفافیت و پاسخگویی مناسب به سهامداران و نهادهای ذی‌صلاح، ایجاد ساختار مناسب حاکمیت شرکتی و برندسازی، معرفی شرکت‌های جدید به بازار کسب‌و‌کار و ایجاد فضای حاکمیت شرکتی از اهداف راه‌اندازی این بازار است.

او در این نشست برخی از شرکت‌هایی را که در بازار نوآفرین پذیرفته‌ شده‌اند، نام برد. کافه بازار، یکتانت و مایکت بین اسامی ذکرشده قرار داشتند.

آشنایی با بازار نوآفرین

مدیرعامل فرابورس با اشاره به اینکه بازار نوآفرین 2 تابلو رشد و دانش‌بنیان دارد، گفت:

«در تابلو رشد، شرکت‌های متقاضی پذیرش باید حداقل 10 میلیارد و حداکثر 500 میلیارد تومان سرمایه و چشم‌انداز روشنی از سودآوری داشته باشند. در تابلو دانش‌بنیان نیز دارا بودن حداقل 10 میلیارد تومان سرمایه و دریافت مجوز از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ضروری است.»

او پذیرش در تابلوی رشد رشد را آسان‌تر از بازارهای اول و دوم فرابورس و دانست و گفت: «یکی از ویژگی‌های بازار نوآفرین این است که در هیئت پذیرش این بازار نماینده‌ای از معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حضور دارد تا ارزیابی شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپی به ‌صورت کاملا تخصصی انجام شود.»

مهم‌ترین مشکل بورسی شدن استارتاپ‌ها

«حجت‌الله صیدی»، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار، در آیین آغاز‌به‌کار رسمی بازار نوآفرین فرابورس، وجود مشکلات بر سر راه بورسی شدن دانش‌بنیان‌ها و استارتاپ‌ها را تأیید کرد و گفت:

«مهم‌ترین مشکل این شرکت‌ها بحث ارزش‌گذاری است؛ ارزش‌گذاری شرکت‌های دانش‌بنیان و استارتاپ پیچیدگی‌های خودش را دارد که بازار نوآفرین این مسیر را تسهیل کرده است.»

او با اشاره به اهمیت تجاری‌سازی در حوزه دانش‌بنیان‌ها گفت: «بازار نوآفرین فرایند تجاری‌سازی را کارآمد‌تر می‌کند و به آن سرعت می‌دهد.»

تحولی بزرگ برای رشد شرکت‌های دانش‌بنیان

«حسین افشین»، معاون علمی و فناوری رئیس‌جمهور، در این مراسم گفت بهترین بستر برای تأمین مالی دانش‌بنیان‌ها، بازار سرمایه است.

او معتقد است شرکت‌های دانش‌بنیان برای بزرگ شدن نیاز به دسترسی ساده و آسان به منابع مالی دارند و این امر از طریق بازار سرمایه بهتر محقق می‌شود:

«یکی از شاخص‌های توسعه‌یافتگی حوزه دانش‌بنیان‌ها، بحث تأمین مالی است که تأمین مالی سنتی برای شرکت‌های دانش‌بنیان نه امتیازآور و نه مفید است.»

افشین با اشاره به اینکه در گذشته حضور شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار سرمایه سخت بود، گفت با راه‌اندازی بازار نوآفرین، تحول بزرگی در زمینه رشد واقعی شرکت‌های دانش‌بنیان رخ خواهد داد: «تأمین مالی در اکوسیستم نوآورانه به رشد این شرکت‌ها بسیار کمک خواهد کرد.»

عرضه اولیه اولین نماد در تابلوی دانش‌بنیان

مرحله نخست عرضه اولیه سهام شرکت صنایع ارتباطی آوا با نماد «آواک» امروز انجام شد تا آواک تبدیل به نخستین شرکتی شود که نماد آن در تابلوی دانش‌بنیان معامله می‌شود.

عرضه اولیه سهام این شرکت به روش ترکیبی و در 2 مرحله انجام می‌شود. در مرحله اول، این عرضه فقط صندوق‌های مختلط و سهامی اجازه شرکت دارند. پس از کشف قیمت در مرحله اول و اعلام زمان ثبت سفارش جدید، مشتریان حقیقی و حقوقی می‌توانند درخواست خرید خود را ثبت کنند. آن‌طورکه اعلام شده، 100 میلیون سهم آواک در مرحله دوم عرضه خواهد شد.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *