مایکروسافت ۵۰۰ هزار تراشه Nvidia Hopper را برای تسریع هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ خریداری کرد

در پایان سال جاری، مایکروسافت مشتری درجه یک انویدیا محسوب می‌شود. به لطف آخرین داده‌های نشریه Financial Times، می‌دانیم که مایکروسافت تنها در سال ۲۰۲۴ نزدیک به نیم میلیون واحد کارت گرافیک از انویدیا خریداری کرده است. صد البته که مایکروسافت از تمامی کارت‌های گرافیکی خریداری شده، تنها برای تسریع پیشرفت هوش مصنوعی استفاده خواهد کرد.

باید اشاره کنیم که تنها مایکروسافت به دنبال کارت‌های گرافیک نیست. شرکت‌هایی مانند ByteDance (TikTok) و دیگر غول‌های چینی همانند Tencent و Meta نزدیک به ۲۵۰ هزار کارت گرافیک خریداری کردند.

منظور از Nvidia Hopper همان تراشه‌های H100 ،H800 ،H20 و H200 است. شرکت‌ها با خرید کارت‌های گرافیکی، مرکز داده جدیدی برای تسریع یادگیری هوش مصنوعی و سرعت بخشیدن به کارها ایجاد می‌کنند. از سوی دیگر، نمی‌توانند در انتظار یک مدل خاص وقت خود را تلف کنند، چرا که رقابت در عرصه هوش مصنوعی بسیار شدت یافته است.

مایکروسافت ۵۰۰ هزار تراشه Nvidia Hopper را برای تسریع هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ خریداری کرد - گیمفا

مایکروسافت بیش از ۳۰ میلیارد دلار برای پردازنده‌های گرافیکی هوش مصنوعی هزینه کرده که تقریباً دو برابر هزینه‌ای است که دومین مشتری بزرگ انویدیا، یعنی ByteDance، پرداخت کرد. ByteDance حدود ۲۳۰ هزار کارت گرافیک خریداری کرده بود.

با وجود تحریم‌های اعمال شده بر شرکت‌های چینی، این کسب‌وکارها عمدتاً تراشه NVIDIA H800 را در مقادیر بالا تهیه می‌کنند. NVIDIA H800 تنها مدلی بود که مجوز فروش در چین را داشت، با این حال، برخی حتی NVIDIA H100 را به شیوه‌ای غیر مستقیم به دست آوردند.

Tesla/xAI نیز حدود ۲۰۰ هزار پردازنده گرافیکی خریداری کرده است و در مجموع، آن‌ها بیش از یک میلیون کارت گرافیک برای پروژه‌‎های هوش مصنوعی خود تهیه کرده‌اند.

سایر شرکت‌های آمریکایی مانند آمازون و گوگل به ترتیب کمتر از ۲۰۰ هزار و حدود ۱۶۰ هزار تراشه گرافیکی خریداری کردند.

مایکروسافت ۵۰۰ هزار تراشه Nvidia Hopper را برای تسریع هوش مصنوعی در سال ۲۰۲۴ خریداری کرد - گیمفا

شرکت‌های بزرگ فناوری، شدیدا در عرصه هوش مصنوعی سرمایه‌گذاری کرده‌اند که به گفته ولاد گالبوف از Omdia، اکثر این هزینه‌ها صرف تهیه کارت‌های گرافیکی انویدیا می‌شود.

به همین دلیل، شرکت‌هایی مانند آمازون، گوگل و متا به دنبال راه‌‌حل‌های جایگزین هستند. گوگل دارای TPU، آمازون دارای تراشه‌های Trainium و Inferentia و متا دارای MTIA است.

حتی اگر شرکت‌های ذکر شده قصد داشته باشند تراشه‌های خود را جایگزین کنند، رقابت با نرم‌افزارها و به‌روزرسانی‌های انویدیا آسان نیست. پردازنده‌های گرافیکی Blackwell انویدیا به‌زودی عرضه می‌شوند و شرکت‌های تکنولوژی نیز شدیداً مشتاق هستند تا جدیدترین کارت گرافیکی انویدیا را تهیه کنند.

در نهایت، ناگفته نماند که متا نیز به دنبال شریک هسته‌ای است. مایکروسافت اعلام کرد که یک راکتور هسته‌ای برای تامین برق پردازنده‌های گرافیکی انویدیا راه‌اندازی می‌کند و به این طریق، هوش مصنوعی خود را به مدت ۲۰ سال آموزش می‌دهد.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

اخبار کسب و کارها