خواص انواع روغن زیتون (12 خاصیت شگفت انگیز آن)

اگر به زیتون علاقه‌مند باشید حتماً فوایدش برای‌تان جالب خواهد بود؛ قبلا در مقاله‌ای در مورد فواید زیتون صحبت کرده‌ایم ، امروز می‌خواهیم خواص روغن زیتون رو مورد بررسی قرار دهیم.

مزایای روغن زیتون برای سلامتی شامل درمان سرطان روده‌ی بزرگ و سینه، دیابت، مشکلات قلبی، ورم مفاصل، کلسترول بالا ، کاهش وزن، سوخت و ساز بدن ، هضم ، پیری و سرطان می‌باشد.

روغن زیتون برای قرن‌های متمادی توسط بشر مورد استفاده قرار می‌گرفت. این ماده‌ی ارزشمند در مقاصد پزشکی مختلف مورد استفاده قرار می‌گیرد. مطالعات انجام شده نشان می‌دهد که روغن زیتون برای سلامتی بسیار مفید است.

روغن زیتون می‌تواند سطح کلسترول بد خون را پایین بیاورد. این ماده حاوی اسید‌های چرب تک غیر اشباعی است که به سلامت انسان کمک می‌کند.

روغن زیتون دارای مقادیر زیادی از آنتی اکسیدان‌های فنولی است.البته باید این نکته را به یاد داشته باشید که روغن زیتون دارای کالری بسیاری است و مصرف زیاد آن می‌تواند نتایج معکوس داشته باشد. مصرف دو قاشق غذاخوری از روغن زیتون در روز می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را کاهش دهد.

منابع مهم: همانطور که می‌دانید روغن زیتون از دانه‌های درخت زیتون استخراج می‌شود که این درخت‌ها در نواحی مدیترانه‌ای بیشتر یافت می‌شود. این روغن برای مقاصد آشپزی، تولید محصولات آرایشی و صابون‌ها، مقاصد پزشکی و مکمل‌های دارویی مورد استفاده قرار می‌گیرد. از این روغن می‌توان برای لامپ‌های روشنایی نیز استفاده کرد.


خواص روغن زیتون برای سلامتی

روغن زیتون دارای مزایای بسیاری برای سلامتی انسان است. علاوه بر مصارف آشپزی، این ماده برای مقاصد پزشکی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. برخی از این موارد عبارتند از :

۱. کاهش مشکلات قلبی:

روغن زیتون طبیعی حاوی ۷۰ درصد از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است. در نتیجه، می‌تواند برای کاهش کلسترول بد خون و کاهش بیماری‌های قلبی مفید باشد. این روغن می‌تواند LDL خون را کاهش دهد.

۲. کلسترول خون:

کلسترول بد خون که می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی و عروقی را افزایش دهد، در صورت مصرف مناسب روغن زیتون کاهش پیدا می کند. روغن زیتون فوق بکر حاوی بیش از ۴۰ آنتی اکسیدان مختلف است و به کاهش اثر اکسیداسیون کلسترول LDL کمک می‌کند.

۳. خواص روغن زیتون برای کاهش وزن:

متخصصان تغذیه معتقدند که مصرف روغن زیتون برای کاهش وزن بسیار موثر است. البته مصرف زیاد آن به هیچ وجه توصیه نمی‌شود.

۴. روغن زیتون و متابولیسم:

روغن زیتون باعث افزایش متابولیسم، رشد ساختارهای خوب استخوانی و توسعه ی مغز در کودکان می‌شودو این روغن منبع غنی از ویتامین E است که برای افراد کهنسال بسیار مفید است.

۵. خاصیت ضد التهابی و ضد میکروبی روغن زیتون:

فنول موجود در روغن زیتون دارای خاصیت ضد التهابی است. خاصیت ضد میکروبی نیز به خاطر ترکیبات آروماتیک قوی در آن است.

۶. گوارش بهتر با روغن زیتون:

روغن زیتون به گوارش کمک خواهد کرد. از این روغن به عنوان پاک کننده‌ی سیستم گوارش استفاده می‌شود.

۷. کند کردن فرآیند پیری:

روغن زیتون منبع غنی از آنتی اکسیدان‌های طبیعی است که فرآیند پیری در انسان را کند می کند. این روغن در محصولات آرایشی مختلفی مورد استفاده قرار می‌گیرد. این ترکیب برای درخشندگی و زیباتر شدن پوست بسیار عالی است.

۸. پیشگیری از سنگ صفرا با مصرف روغ زیتون:

این روغن برای پیشگیری از سنگ صفرا بسیار مفید وموثر است.

۹. دیواره‌های سلولی سالم:

روغن زیتون حاوی پلی فنولی است که به ایجاد دیواره‌های سلولی قوی‌تر کمک می کند. همچنین این روغن کشسانی دیواره‌های شریانی را افزایش می‌دهد و در برابر بروز بیماری های مختلف قلبی محافظت می‌نماید.

۱۰. خواص روغن زیتون برای سرطان:

روغن زیتون بدن انسان را در برابر بروز سرطان‌های مختلف به خصوص سرطان روده محافظت می‌کند. تحقیقات انجام شده نشان می‌دهد که این روغن دارای محتوای اسیدی است که از بروز سرطان روده و معده جلوگیری می‌کند.

۱۱. سرطان سینه:

مطالعات انجام شده نشان می دهد که هیدروکسی تیروزول موجود در روغن زیتون برای پیشگیری از ابتلا به سرطان سینه در زنان مفید است.

۱۲. پرفشاری خون:

مطالعاتی که اخیرا انجام شده پشنهاد می‌کند که رژیم غذایی مدیترانه ای ممکن است از بروز پرفشاری خون جلوگیری کند.


انواع روغن زیتون و خواص آن

انواع روغن زیتون و خواص آن

انواع مختلف روغن زیتون:

زمانی که به فروشگاه‌های مختلف سر می‌زنید می‌توانید انواع مختلفی از روغن زیتون را بیابید . آیا می‌دانید معنی روغن زیتون فوق بکر چیست؟

درجات مختلفی از روغن زیتون بر اساس طعم، بو، ارزش اسیدی و رنگ آن وجود دارد.

روغن زیتون انواع مختلفی دارد که شامل موارد زیر است:

  • روغن زیتون خالص یا بکر: این گونه برای آشپزی مورد استفاده قرار می‌گیرد زیرا محتوای اسیدی بسیار پایینی دارد.
  • روغن زیتون فوق بکر: این نوع از روغن زیتون بسیار عالی است و از طریق پرس کردن میوه‌ی زیتون حاصل می‌شود.
  • روغن زیتون خالص: این نوع از روغن زیتون، ترکیبی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن خالص یا بکر بوده و دارای محتوای اسیدی بالایی است.
  • روغن مخصوص چراغ: این روغن برای سوخت مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای مقاصد آشپزی به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

استاندارد IOOC:

شورای بین المللی روغن زیتون ( IOOC ) استانداردی را برای روغن زیتون منتشر کرده است. این شورا توضیحات مختصری در مورد انواع مختلفی از روغن زیتون فراهم کرده است که برخی از این توضیحات را در زیر مشاهده می‌کنید:

روغن زیتون بکر:

روغن زیتون بکر روغنی است که به طور مکانیکی و فیزیکی آماده می‌شود. بعد از پردازش معمولا هیچ تغییری در آن صورت نمی‌گیرد. روغن زیتون بکر قابل مصرف دارای اسید ۲ گرم در هر ۱۰۰ گرم است. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمی‌شود.

روغن زیتون فوق بکر:

روغن زیتون فوق بکر نوع قابل مصرف روغن زیتون است که دارای محتوای اسیدی آزاد است و تقریبا ۰.۸ گرم در هر ۱۰۰ گرم می باشد. هیچ افزودنی به این روغن اضافه نمی‌شود.

روغن زیتون معمولی:

این روغن دارای ۳.۳ گرم اسید در هر ۱۰۰ گرم است . این روغن نیز افزودنی ندارد.

روغن زیتون مخصوص سوخت و چراغ:

این روغن برای مصارف انسانی نیست و تقریبا ۳.۳ گرم اسید در هر ۱۰۰ گرم دارد. از این روغن برای مقاصد تصفیه، فنی و روشنایی استفاده می‌شود.

روغن زیتون تصفیه شده:

این روغن از تصفیه‌ی روغن زیتون بکر بدست می‌آید.

روغن زیتون:

این روغن ترکیبی از روغن زیتون تصفیه شده و روغن زیتون بکر خوردنی است. محتوای اسید چرب آن ۱ گرم در ۱۰۰ گرم می‌باشد.

منبع خبر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *